Požiar drevovýroby v Ličartovciach spôsobil asi 50-miliónové škody

27.03.2007 Prešov

Ličartovce/Prešov 27. marca (TASR) - Vyše 50-miliónové škody podľa predbežných odhadov spôsobil rozsiahly požiar, ktorý zachvátil zhruba hodinu a pol pred polnocou z pondelka na utorok prevádzku drevovýroby v Ličartovciach ...
Príčiny vzniku požiaru sú v štádiu vyšetrovania. Na jeho likvidácii sa podieľali hasiči z Prešova, Sabinova, Lipian a Košíc, ktorí ukončili svoju činnosť na požiarovisku dnes ráno.
Výrobná hala spoločnosti s ručením obmedzeným Drevina-Drevona v spomínanej obci slúžila na výrobu eurookien, dverí a interiérových drevených výrobkov. V čase požiaru ju strážila bezpečnostná služba. Pri likvidácii požiaru nebol nikto zranený.
TASR o tom informoval zdroj z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Doplnené:

Ličartovce/Prešov 27. marca(TASR) - Na 200 miliónov korún odhaduje škody na výrobnej hale Dreviny-Drevony s.r.o. v Ličartovciach v okrese Prešov, ktorú zachvátil zhruba hodinu a pol pred polnocou z pondelka na utorok rozsiahly požiar, jej majiteľ. Presnú výšku škôd však spresní vyšetrovacia komisia, ktorá sa nachádza na požiarovisku.
Príčiny vzniku požiaru sú v štádiu vyšetrovania. Na jeho likvidácii sa podieľali do ranných hodín hasiči z Prešova, Sabinova, Lipian a Košíc.
Oheň zničil celú výrobnú halu slúžiacu na výrobu eurookien, dverí a interiérových drevených výrobkov. Vplyvom vysokej teploty a ohňa došlo k poškodeniu strechy, pričom jej pravá časť sa úplne prepadla. Ohňu podľahol aj vedľa odparkovaný Hummer, ďalšie auto odsunuli hasiči do bezpečnej vzdialenosti od požiaru. Ten ohrozoval aj okolité domy.
V čase vzniku požiaru strážila objekt drevovýrobnej haly s rozmermi 100 x 80 metrov bezpečnostná služba. Pri likvidácii požiaru nebol nikto zranený.
TASR o tom informoval zdroj z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.
 

Vyberte región